Eldsjälsgalan 2018

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Eldsjälsgalan 2018
Eldsjäl18.jpg
Sändningsdatum14 mars 2019
Sändningstid20.00-22.40
ProgramledareIda Björnstad
Sanna Kallur
GästerSimon Ljungman
Nina Servin
Tanja Åberg Kurén
Rickard Forsberg
Mårten Nilsson
Anna Carlson
Fredrik Sundberg
Alexandra Pascalidou
Anna Benson
Thomas Bodström
Amanda Lind
Mia Parnevik
Marit Jenset
Jesper Parnevik
Rickard Olsson
Björn Eriksson
Anna Iwarsson
Pontus Kåmark
Emil Jönsson Haag
Anna Jönsson Haag
Immanuel Gospel
Maria Rooth
Adolf Fredriks musikklasser
Hans Sahlin
Thomas Mattsson
Caroline Seger
Titta på avsnittet

Eldsjälsgalan 2018 ägde rum 14 mars 2019 på Berns. Programledare var Ida Björnstad och Sanna Kallur. Gäster var Simon Ljungman, Nina Servin, Tanja Åberg Kurén, Rickard Forsberg, Mårten Nilsson, Anna Carlson, Fredrik Sundberg, Alexandra Pascalidou, Anna Benson, Thomas Bodström, Amanda Lind, Mia Parnevik, Marit Jenset, Jesper Parnevik, Rickard Olsson, Björn Eriksson, Anna Iwarsson, Pontus Kåmark, Emil Jönsson Haag, Anna Jönsson Haag, Immanuel Gospel, Maria Rooth, Adolf Fredriks musikklasser, Hans Sahlin, Thomas Mattsson, Caroline Seger.

Akter

Vinjett spelas upp. Speaker välkomnar tittarna. Videoklipp om Folkspel spelas upp där man berättar att 177 miljoner går till Föreningslivet. Staffan Hellstrand och Adolf Fredriks musikklasser uppträder. Simon Ljungman välkomnar Ida Björnstad och Sanna Kallur som välkomnar tittarna och berättar vad som händer idag och pratar om BingoLotto och Folkspel och 177 miljoner gått till föreningslivet förra året och totalt 16 miljarder. Ida berättar om ett citat och om Folkspel. Videoklipp med Nina Servin, Tanja Åberg Kurén, Rickard Forsberg, Mårten Nilsson, Anna Carlson, Fredrik Sundberg som berättar om Folkspel spelas upp. Ida berättar om priserna. Simon Ljungman med husband uppträder. Ida välkomnar Alexandra Pascalidou som ska dela åt priset inom Integration. Ida snackar med Alexandra. Ida berättar om kravet för vinna priset inom Integration. Videoklipp med de nominerade som är Pontus Berger, Ali Demirci, Solevig Envall, Per-Erik Dahlin spelas upp. Ida snackar med med Pontus, Per-Erik, Solveig och Ali som får 10.000 kr och blommor. Alexandra berättar att vinnaren är som får Solevig som får 15.000 kr, löpsedel, en staty och 50.000 kr till ett projekt. Ida snackar med Solevig. Sanna snackar med Anna Benson och Thomas Bodström.

Videoklipp med Amanda Lind spelas upp. Ida berättar om bröstcancer och att Sverigelotten var rosa i oktober och överskottet gick till Bröstcancerförbundet. Ida snackar med Mia Parnevik och snackar om Sverigelotten. Mia ger en check på 691.201 kr till Bröstcancerförbundet och Marit Jenset. Ida snackar med Marit. Ida snackar sen med Mia som ska ge ut priset inom kategorin Hälsa och visar videoklipp med Jesper Parnevik. Ida berättar om kravet för vinna priset inom Hälsa. Videoklipp med de nominerade som är Jessica Wallbom, Lisa Hegmegi, Niclas Wennerlund, Peter Lööf spelas upp. Ida snackar med med Jessica, Lisa, Niclas och Peter som får 10.000 kr och blommor. Mia berättar att vinnaren är som får Jessica som får 15.000 kr, löpsedel, en staty och 50.000 kr till ett projekt. Ida snackar med Jessica. Mariette uppträder. Musikanter uppträder.

Ida och Sanna pratar om kvällen och Ida pratar med Sanna. Videoklipp med gästerna från röda mattan spelas upp som berättar om sin eldsjäl. Ida berättar om en historia om en Bingolotto-försäljare från Umeå spelas upp och berättar om Bingolotterna. Ida snackar med Rickard Olsson och pratar om Binglotto och får en bingolott. Videoklipp med vinnaren av årets hederspris som är Jan-Peter Eriksson för Sverigelotten och Rolf Eijvergård för Bingolotto spelas upp. Rickard ger Rolf och Jan-Peter, binglotter, blommor och choklad. Ida snackar med Jan-Peter och Rolf. Ida berättar om Årets förening och temat i år är i Senioridrott. Björn Eriksson och Anna Iwarsson berättar om årets förening. Videoklipp med de nominerade spelas upp som är Iksu Umeå, Korpen Växjö, Enskede IK och Narva Boxningsklubb. Ida snackar med medlemmar rån Iksu Umeå, Korpen Växjö, Enskede IK och Narva Boxningsklubb som får 15.000 kr till föreningen och 50.000 kr till ett projekt. Anna läser motiveringen och berättar att vinnaren är Narva Boxningsklubb och Ida snackar med vinnaren.

Sanna snackar med Pontus Kåmark. Ida berättar om alla eldsjälar och lokala galor och berättar om Folkspel som besökt dem. Videoklipp med eldsjälen Seppo Reijonen från Fagersta backhopparklubb spelas upp. Sanna välkomnar tre eldsjälar som är i studion som får blommor och lotter. Sanna snackar med Emil Jönsson Haag och Anna Jönsson Haag som ska dela ut priset årets ledare. Ida berättar vad som krävs för bli årets ledare. Videoklipp med årets ledare som är Patricia Daoud Naperotti, Per & Ulla Torslund, Claes Eriksson och Ken Kvist spelas upp. Ida snackar med Patricia, Per & Ulla, Claes och Ken som får 10.000 kr, blommor och löpsedel. Anna berättar att vinnaren är Ken. Ida snackar med Ken. Ida berättar om en gala. Andreas Weise och Immanuel Gospel uppträder. Sanna snackar med Maria Rooth. Staffan Hellstrand och Immanuel Gospel uppträder. Immanuel Gospel uppträder.

Ida välkomnar husbandet och Simon Ljungman presenterar bandet. Ida presenterar årets specialpris. Videoklipp om Årets eldsjäl och Expressen och priset spelas upp. Idag snackar med Hans Sahlin och Thomas Mattsson. Thomas läser motivering till årets specialpris som går till Loui Sand. Videoklipp om Loui spelas upp. Ida snackar med Loui som får en check, blommor och staty. Sanna snacka med Caroline Seger. Ida snackar med Jan Mellgren som blev årets eldsjäl 2017. Mariette, Andreas Weise och Immanuel Gospel uppträder. Ida berättar att det ska dela ut Årets eldsjäl 2018 och välkomnar finalisterna från idag. Ida snackar med Anders Rydberg och Lasse från Volkswagen och Anders berättar att Årets eldsjäl är Ken Kvist som får en Volkswagen. Ida snackar med Ken. Ida tackar för idag.