Eldsjälsgalan med MiljonBingo 2010

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Eldsjälsgalan med MiljonBingo 2010
Eldsjälsgalan10.jpg
Sändningsdatum30 december 2010
Sändningstid20.00-22.00
ProgramledareAgneta Sjödin
Erica Johansson
Ernst Kirchsteiger
Lotta Engberg
Peter Jihde
Årets eldsjälTommy Månsson, Boxningsklubben, Revansch Sölvesborg
Folkspels hedersstipendiumKärra/Klareberg IF
Årets FolkspelsåterförsäljareHemmakväll, Kungälv
Årets unga ledareAndreas Sundin & Lucas Dahl, Gasarna Speedway, Avesta
Årets föreningUppsala Näs IK Fotboll
GästerDaniel Adams-Ray
Rongedahl
Chip Taylor
Heidi Andersson
Eliza Doolittle
Emma Johansson
Jay Smith
Jill Johnson
Mats Wein
Minnah Karlsson
Olle Hedberg
Stefan Holm
Tobias Hysén
Tony Söderberg
Twisted Feet
Ulrika Knape-Lindberg
TV-kanalTV4
TV4 Play
Tittarsifrror875 000
Framsida1052.jpg

Eldsjälsgalan med MiljonBingo 2010 var den fjärde eldsjälsgalan och sändes 30 december 2010 från Lisebershallen i Göteborg. Artister är Jay Smith, Minnah Karlsson, Olle Hedberg, Daniel Adams-Ray, Bröderna Rongedahl, Jill Johnson, Twisted Feet och Eliza Doolittle. Programledare är Peter Jihde, Agneta Sjödin, Lotta Engberg, Erika Johansson och Ernst Kirchsteiger. I programmet så utses Eldsjälar inom Svenska föreningslivet. Ulrika Knape-Lindberg, Emma Johansson, Tobias Hysén och Heidi Andersson delade ut priser och lottade ut vinster. Tony Söderberg, Mats Wein och Stefan Holm medverkade på videoinslag.

Akter

Hallåan är i arenan och berättar vad som händer.

Akt 1

Sponsorvinjetten startar och vanliga vinjetten. Svenska kändisar berättar om sina eldsjälar. Twosted Feet uppträder. Programledarna presenterars av speakern och de välkomnar tittarna och berättar vad som händer ikväll. De berättar om att Eldsjälar finns i studion. Peter Jhide ger ett par blommor till sin mamma. Lotta berättar att över 15 miljarder krononor har Folkspel givit till föreningslivet. Lotta presenterar i ett videoinslag om vad man kan vinna och Lotta berättar hur man skaffa lott. Lotta uppmanar lottköpare att ringa in och vinna 250.000 kr. Agneta berättar vad kvällen handlar om och berättar hur många eldsjälar finns i Sverige. Videoinslag om Eldsjälarna Tommy, Carin och Börje visas. Peter står med Eldsjälarna. Agneta berättar att Ernst kommer vara ut på äventyr Bröderna Rongedahl uppträder. En speaker i vinjett berättar att de kommer tillbaka efter pausen.

Akt 2

Agneta välkomnar tillbaka och Daniel Adams-Ray sjunger. Agneta berättar att alla föreningar inte är sport och lämnar till Ernst som besöker Närkes Kils Hembygdsförening. Peter står med unga ledare och lämnar till Ulrika Knape-Lindberg som delar ut priset till Andreas Sundin & Lucas Dahl och videoinslag om dem visas. De hämtar priset på scenen och intervjuvas av Peter. Lotta påminner om att man kan ringa in på 250.000 kr och berättar vad som händer efter pausen.

Akt 3

Agneta välkomnar tillbaka och berättar att Eldsjälar finns i studion och Emma Johansson kommer ut för att dela ut årets förening och Uppsala Näs IK Fotboll vinner och videoklipp om dem visas. De hämtar priset på scenen och intervjuvas av Agneta och Tony Söderberg tackar dem på videoinslag. Agneta lämnar över till Erica som har Sverigelotteriet. Erica lämnar över till Stefan Holm och videoklipp om spelet visas. Högvinsten spelas i Sverigelotteriet. Jill Jonson och Chip Taylor spelar. En speaker i vinjett berättar att de kommer tillbaka efter pausen.

Akt 4

Peter och Agenta välkomnar tillbaka och pratar om eldsjälarna och presenterar den nominerade, Tommy i videoinslag. Peter snackar med Tommy och ger honom presenter. Agneta berättar hur man ringer in. Lotta Engberg startar miljonbingo, husbandet spelar och bilder från studion visas. Kort paus efter 44 då man snackade med Peter som pratade med gäster. Lotta berättar att fem som inte vann kan få 50.00 kr om man ringer in. Lotta berättar vem som får 250.000 kr. Peter är bakom kulliserna och hämtar Olle, Jay och Minah och berättar vad som händer efter pausen.

Akt 5

Agneta välkomnar tillbaka och presenterar ett videoinslag om nominerade Carin. Peter snackar med Carin och ger henne presenter. Agneta berättar hur man ringer in. Lotta startar hela halvmiljonen och Mats Wein och Lotta berättar vad man kan vinna i videoinslag. Lotta lottar ut hela halvmiljonen. Lotta påminner hur man gör om man inte fått bingo. Olle, Jay och Minah sjunger. Agneta berättar vad som händer efter pausen.

Akt 6

Lotta välkomnar tillbaka och påminner att man kan ringa in på 50.000 kr. Agneta presenterar sista eldsjälen, Börje som visas i ett videoinslag. Peter pratar med Börje och han får en present. Agneta berättar hur man röstar på Börje och presenterar en snabbrepris. Lotta berättar om miljonhjulet och hämtar Tobias Hysén. I bild visas vilka som fick 50.000 kr. Tobias startar miljonhjulet som stannar på 2 miljoner. Lotta presenterar ett inslag där man kan vinna en Volvo-bil om man skickar ett SMS med en speaker röster. Peter påminner att ringa in på eldsjälsgalan. Eliza Doolittle uppträder.

Akt 7

Sponsorvinjett spelas. Agneta och Peter välkomnar tillbaka och välkomnar Heidi Andersson som delar ut priset. Heidi berättar att Tommy Månsson vinner priset som Årets Eldsjäl och Peter och Agneta pratar med dem och visar ett videoklipp då han får en Volvo S60. Tommy håller tack tal. Erica och Lotta tackar för kvällen och säger gott nytt år. Peter, Lotta och resten av huvudgästerna mimar till Abba. Sluttexten rullar bakom programledarna. och en mindre dyker upp i bild. Slutvinjetten spelades upp utan sponsorvinjet.

Akt 8

Hallåan pratar med Jay och lämnar till TV4Nyheterna.

Dragningslista

Sverigelotteriet

  • Högvinst: 750.000 kr

Hela Halvmiljonen

  • 2274, 9043

MiljonHjulet

2 miljoner: 510798

MiljonBingo

03, 34, 25, 65, 16, 35, 75, 15, 61, 33, 47, 51, 41, 32, 08, 28, 10, 74, 53, 44, 58, 42, 30, 72, 56, 37, 70, 60, 09