Avsnitt 09.17

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Avsnitt 09.17
0917.jpg
Uppesittarkväll
Sändningsdatum23 december 1995
Sändningstid18.30-19.30
19.50-20.25
20:30-22.00
22.15-23.00
ProgramledareLeif "Loket" Olsson
GästerCarl XVI Gustav
Christer Sjögren
Christina Dawson
Fredrik Ohlsson
Göran Lindberg
Göteborgs domkyrkas gosskör
Ingemar Grahn
Kikki Danielsson
Kim Strandberg
Lars Roos
Legatokören
Lennart Olsson
Siw Malmkvist
Stefan Arwidson
Sven Slätengren
Statens kontrollantIngemar Fredholm
TV-kanalTV4
Avsnitt155
Tittarsiffror(enligt MMS)2 796 250
Sålda lotter6 600 000
Kronologi
Avsnitt 09.16Avsnitt 09.17 - Avsnitt 10.01
Titta på avsnittet
Framsida9551.jpg

Avsnitt 09.17 var den första uppesittarkvällen med enbart inriktning för BingoLotto, i Lokets uppesittarkväll hade man enbart haft dragningar i turnan. Programledare var Leif "Loket" Olsson och gäster var Carl XVI Gustav, Christer Sjögren, Christina Dawson, Fredrik Ohlsson, Göran Lindberg, Göteborgs domkyrkas gosskör, Ingemar Grahn, Kikki Danielsson, Kim Strandberg, Lars Roos, Legatokören, Lennart Olsson, Siw Malmkvist, Stefan Arwidson och Sven Slätengren.

Akter

Akt 1

Vinjetter spelas upp. Julmusik spelas upp med en Göteborgs domkyrkas gosskör och dragspel. Loket välkomnar till uppesittarkvällen, Loket berättar att de sålt över sex miljoner brickor. Loket välkomnar tittarna och julmusiken fortsätter. Loket pratar med tomten och tomtemor. Loket berättar att Mumindalen var rätt förra veckan i barntävlingen och tomtemor och tomten drar två var som vinner en resa till Mumindalen i barntävlingen. Loket berättar att mer barnvinster dras senare och även i morgon. Lars Roos och Göteborgs domkyrkas gosskör sjunger. Loket sitter med veckans soffgäster och ger dem telegram. Loket ger ett telegram till FN i Bosnien och berättar att ser på programmet. Loket snackar med Siw Malmkvist, Fredik Ohlsson, Kikki Danielsson och Göran Lindberg som sitter i studion. Loket startar ettans bingo och bilder från studion visas och julmusik spelas. Stefan & Kim spelar.

Loket pratar med telefonörer, den första N och väljer den röda. Loket erbjuder 100.000 kr men spelaren väljer den ändå tavlan. Den andra väljer nummer 2. Loket lottar ut nummer 2 på serie- och lottnummer. Den tredje väljer 4, Loket lottar ut den på serie- och lottnummer. Den fjärde väljer nummer 10 och den lottar Loket ut på serie- och lottnummer. Den femte väljer 8 och Loket lottar ut den på serie- och lottnummer. Loket visar att alla är andra bokstäver är en Hemlig Låda. Den första soffgästen väljer nummer 1 och den lottas ut på serie- och lottnummer. Loket lottar ut smycken värt 1000 kr på fyra sista siffrorna i lottnummer fem gånger, videoklipp om vinsten visas. Loket berättar att VDn som är Mats Mehlin fyller år idag. Tomten drar två i barntävlingen som vinner en bil. Loket berättar att de fått massor av julkort. Tomtemor berättar att de ska dra vinnare som vinner 10.000 kr kläder. Tomten drar en som vinner det ur julkorten och en ur turnan. Loket berättar att det kommer mera senare. Lars Roos och Ingemar Grahn är med Domkyrkans gosskör och de sjunger.

Loket pratar med Siw. Tomtemor läser en saga, "I morgon är det julafton". Loket undrar vilka datum som mamman och pappan kom tillbaka i berättelsen och berättar är det är veckans bingoberra-rebus. Loket berättar att vinnare dras i nästa program. Loket lottar ut en Saab 9000 CS på fyra serie- och lottnummer. Loket berättar att de med rätt lottnummer vinner en T-Shirt. Loket öppnnar lucka 17 och 18 i julkalendern och drar den på olika serie- och lottnummer. Loket berättar att de snart blir paus. Husbandet spelar julmusik. Sponsorvinjett spelas upp.

Akt 2

Sponsorvinjetten startar. Lars Roos spelar julmusik. Loket välkomnar tillbaka och tomten drar två som vinner en vespa ur barntävlingen. Tomtemor berättar att de lottar ut en Resa till Kanarieöarna. Tomten drar en vinnare ur julkorten och en i turnan som vinner det. Loket lottar ut 10.000 kr på ett lottnummer. Loket startar tvåans bingo, bilder från studion visas och julmusik spelas upp. Göran Lindberg sjunger. Den första väljer bokstaven G och den gröna, Loket erbjuder 100.00 kr men spelaren väljer tavlan ändå. Den andra väljer nummer 6 och drar samma nummer på serie- och lottnummer. Den tredje väljer nummer 3 och den lottar Loket ut på serie- och lottnummer. Den fjärde väljer nummer 14 och videoklipp om vinsten visas. Loket lottar ut nummer 14 på serie- och lottnummer. Den femte telefonören väljer nummer 7 och den lottar Loket ut på serie- och lottnummer. Den andra soffgästen väljer 5 och den lottar Loket ut på serie- och lottnummer. Loket lottar ut mat värt 1000 kr på fyra sista siffror i lottnummer fem gånger. Videoklipp om vinsten visas. Göteborgs domkyrkas gosskör sjunger. Tomtemor drar två barnvinnare som vinner Lego för 2000 kr. Tomtemor drar 30.000 kr Mat från ett julkort och en i turnan. Loket berättar för Siw hur man döpte Turnan. Loket visar bilder från julgransförsäljare i Göteborg. Lennart Olsson uppträder. Loket lottar ut Opel Astra GL Combi på sista siffran i ett serienummer och helt lottnummer två gånger. Siw Malmkvist sjunger. Loket välkomnar dubbelchansspelarna och berättar att Ingemar Fredholm är dagens kontrollant. Ingemar startar hjulet och spelaren Magnus stannar hjulet på 500.000 kr och Ingemar startar hjulet igen och Martin stannar hjulet på 4 gånger. Totat blir det 2 miljoner kronor. Loket berättar att 4 gånger 50.000 kr lottas ut senare. Loket drar en ny spelare till Dubbelchansen på serie- och lottnummer. Loket lottar ut sidovinsten som vinner en TV. Lottar ut plusvinsten, 50.000 kr på serie- och lottnummer fyra gånger.

Sven Slätengren sitter i publiken sitter och snackar med publiken och sen tittarna. Loket lottar ut nummer 19 och 20 på julkalendern på serie- och lottnummer. Ingemar Grahn och Lars Ross sjunger med Göteborgs domkyrkas gosskör. Loket berättar om bonuschansen, att man tar ett nummer 1, 2 och 3 samt 4. Man lägger alla i ett kuvert och 800 vinnare drars i nästa program. Loket berättar att det blir paus nu. Husbandet spelar.

Akt 3

Lars Roos spelar julmusik. Loket tackar Göteborgs domkyrkas gosskör. Loket lottar ut 10.000 kr på sista siffran i serienumret och hela lottnummer tre gånger. Loket berättar om hur man skickar in lotterna till extra vinsterna. Loket drar en i guldchansen som har ringer upp. Loket berättar att sju av vinsterna dras i dragningslistan också. Loket visar filmen hur man är med i återvinsten och berättar att märket kostar 2.50 kr, han berättar också att man måste skicka in före 18.00 på onsdagen. Loket drar en som vinner 100.000 kr i Återvinsten. Loket drar två som får 50.000 kr i Återvinsten. Den andra på 50.000 kr hade inget namn så han drog en till. Loket drar en som vinner en resa Jorden Runt också i Återvinsten. Loket berättar att i nästa program och i dragningslistan blir det dubbelt så mycket vinnare än vanligt. Kikki Danielsson sjunger. Loket startar treans bingo, bilder från studion visas och julmusik spelas. Stefan & Kim sjunger. Loket berättar att det blir en överraskning med treans bingo senare. Loket pratar med telefonörer, den första väljer G och nummmer 13. Loket lottar ut 13 på serie- och lottnummer. Den andra telefonörer väljer N och nummer 11 och den lottas även ut på serie- och lottnummer av Loket. Den tredje väljer B och 9 och Loket lottar även ut den på serie- och lottnummer. Den fjärde väljer I och 12:an och den lottas ut på serie- och lottnummer. Den femte telefonören får O och den blåa. Loket erbjuder 100.000 kr men väljer tavlan ändå. Den sista soffgästen får 15 och Loket visar förra hästen och berättar att den galopperade. Loket berättar att 5000 kr är minst och visar veckans häst och berättar att den kan ge 95.000 kr. Loket lottar ut den på serie- och lottnummer. Legatokören med Ingemar Grahn sjunger. Tomten drar två barnvinnare som vinner lego för 2000 kr. Tomtemor berättar att en Jorden Runt-resa lottas ut nu och tomten drar en ur julkorten och en i turnan. Loket fortsätter med treans bingo för första gången och berättar att man nu kör man två rader och att man vinner en ny lott till nästa program. Bilder från studion visas och julmusik spelas. Loket lottar ut hemelektronik värt 2500 kr på två fyra sista siffror i lottnummer, videoklipp om vinsten visas. Loket drar soffgästerna till nästa prgoram i turnan som är tre stycken. Loket drar en i turnan som han ringer upp som får stegen. Loket startar fyrans lyckonummer och videoklipp om vinsten visas. Vinsten är 5000 kr resor och ett lottnummer dras fem gånger. Lars Roos spelar med Siw och Fredrik. Loket berättar att det blir en paus nu. Husbandet spelar julmusik.

Akt 4

Legatokören sjunger. Loket lottar ut julklappar värd 15.000 kr på smycken, radio & tv samt mat på serie- och lottnummmer tre gånger. Stefan & Kim sitter med Loket och snackar. Loket lämnar över till Sven Slätengren som läser tomten med tre olika röster. Husbandet spelar. Sven sätter sig med Loket och snackar med honom. Loket berättar att man ska skicka in vem han härmade. Loket pratar med Fredrik och Kikki. Loket lottar ut Opel Vectra GL på sista siffran i serienumret och hela lottnummret. Loket lottar sen en Saab 9000 CSE på sista siffran i serienumret och hela lottnummret. Loket går till Lars och Ingemar och snackar med dem. Ingemar och Lars uppträder. Loket berättar om Återvinsten och videoinslag om Naturskyddsföreningen och WWF visas. Loket berättar att 60 miljoner har gått iväg via Knut Bengtsson och videoklipp från Stockholm visas där när Loket träffar Carl XVI Gustav och ger 15 miljoner som går till WWF via BingoLottos Miljöstiftelse. Loket berättar när Sylvia fyllde år 1993 så var Crister Sjögren med och han sjunger i ett videoklipp. Loket är med Inga vid Superchansen och läser telegram. Ingemar startar hjulet och Inga stannar det på 2 miljoner med klöver, Ingemar startar hjulet och Inga stannar på 2 miljoner med klöver och sen blir det 2 miljoner med klöver och 2 miljoner, totalt 8 miljoner kronor. Loket drar den som får spela nästa gång på Superchansen på serie- och lottnummer. Loket drar sidovinsten som vinner en TV. Loket lottar ut Saab 900 på sista siffran i serienumret och hela lottnummer två gånger. Loket lottar ut lucka 21, 22, 23 och 24 på olika serie- och lottnummer i julkalendern. Sen lottar Loket ut 100.000 kr ut på sista siffran i serienummer och hela lottnummer. Fredrik läser en dikt och sen spelar Ingemar Grahn, Lars och Legatokören. Loket visar att tomten med familj sitter och pysslar och tackar för kvällen. Loket berättar när man kör igen och påmminner om dragningslistan och 10.000 kr från julkorten dras där också berättar Loket också. Lars Roos spelar. Sluttext visas och sponsorvinjett spelas upp.

Spelen

Ettan
B Hemlig Låda
I Hemlig Låda
N Lyckotavla
G Hemlig Låda
O Hemlig Låda
Tvåan
B Hemlig Låda
I Hemlig Låda
N Hemlig Låda
G Lyckotavla
O Hemlig Låda
Trean
B Hemlig Låda
I Hemlig Låda
N Hemlig Låda
G Hemlig Låda
O Lyckotavla

Lyckotavla

Jul-hjulet
Jul-hjulet
Jul-hjulet

Jul-hjulet

 • Röd: Tomten
 • Grön: Opel Corsa Swing
 • Blå: Opel Corsa Swing

Hemlig Låda

Alla lådor hade skyltar med julklappsrim, och de som vann fick först gissa vad de vunnit, innan Loket berättade vad vinsten var.

1 Bruna kuvert kan man få, fast med måtta. Får man dom här, ska det va' efter åtta. (Choklad)
2 Förgyller den fule, men även dig. Passar på killar, men helst på en tjej. (Smycken)
3 Kejsaren fick nya, så även du. Fick kejsaren detta, så fick ock' hans fru. (Kläder)
4 Festligt klassikt i rostfritt och krom. Ur denna sprids det en härlig arom. (Kaffebryggare)
5 Långa, spjäll, prins och fötter. Kanske Jansson, dopp och nötter. (Mat)
6 Med text och med stero är den alls inte dum. Naturligtivs fulländad i varje tum. (TV)
7 I morgon när far ska gå ut och säger till mor -Jag köper en tidning, hon svarar: - Köp då en stor... (Sveriges största veckotidning)
8 Liksom tuppen, agda naken gilla. Är den här absolut bäst att grilla. (Kyckling)
9 Snorkfröken, Sniff, Lilla My och Hemulen. Äter dett i solsken, ej när himlen är mulen. (Glass)
10 Jobbar du i blindo, utan fria händer. Blir det lättare när du denna tänder. (Lampa och el-verktyg)
11 Sitt inte obekvämt, systra och bröder. Från Kalix i norr till Skåne i söder. (Soffa)
12 Jukkasjärvi, Island eller "soppa" på en spik. Har du nå't i "tanken" så är denna lådrubrik. (Bensin m m)
13 Alla vägar bär till Rom men nå'n bär till Trosa. Nu ska vi se varthän du ska ställa din kosa. (Resa - Lissabon)
14 Ställd mot väggen ska du inte gå under. Gå nu rätta vägen och gör ingen blunder. (Stegen)
15 Om Ehlers styr rätt och är "cool". Kan du snart nog valla med sol. (Hästen)

Adventskalender

 • 17: Lissabon
 • 18: Bali HongKong
 • 19: Safari i Kenya
 • 20: Rio de Janeiro
 • 21: Nordkapkryssning
 • 22: Mexico
 • 23: OS i Atlanta
 • 24: Saab 900 S

Guldchansen

Högvinst 50.000 kr
1 Vinterdäck
2 Bingolotto Weekend
3 Takbok
4 Högvinsten
5 2000 liter vila olja
6 5000 kr bensin
7 Guldchansen
8 Bilstero cd-spelare
9 1000 kr bensin

Bensin m.m.

5000 kr bensin - Ishotellet i Jukkasjärvi - Resa till Island
Vinst: Jukkasjärvi

Stegen

Omgång 1

A Kaffe
C Resa
D Nit

Omgång 2

A Kaffe
C Resa
F Nit

Facit

E TV Video Stereo
G Bilen

Dragningslista

 • Låda 2: 2042-33155
 • Låda 4: 2088-16360
 • Låda 10: 2144-54979
 • Låda 8: 2167-35495
 • Låda 1: 2179-16104
 • Låda 6: 2063-57195
 • Låda 3: 2175-34311
 • Låda 14: 2100-49005
 • Låda 7: 2041-27360
 • Låda 5: 2171-19837
 • Låda 13: 2177-44975
 • Låda 11: 2032-14606
 • Låda 9: 2095-45602
 • Låda 12: 2109-54364
 • Låda 15: 2069-24440
 • Lyckonummer 1 (Guldfynd): ****-*9464, ****-*3658, ****-*1738, ****-*6217, ****-*0269
 • Lyckonummer 2 (ICA): ****-*5232, ****-*3930, ****-*4940, ****-*6475, ****-*9019
 • Lyckonummer 3 (Siba/Onoff): ****-*8424, ****-*7454
 • Lyckonummer 4 (Fritidsresor): ****-48547, ****-14505, ****-23909, ****-39488, ****-43926
 • Saab 9000 CS: 2048-22671, 2185-48110, 2186-34743, 2065-59249
 • Julkalender 17: 2160-59518
 • Julkalender 18: 2125-43160
 • Julkalender 19: 2031-50131
 • Julkalender 20: 2034-17581
 • Julkalender 21: 2151-31180
 • Julkalender 22: 2062-34529
 • Julkalender 23: 2169-25023
 • Julkalender 24: 2162-12451
 • 10.000 kr: ****-19338, ***4-23754, ***8-37796, ***3-57466
 • Opel Astra GL Kombi: ***2-38936, ***3-26503
 • Dubbelchansen: 2152-50119
 • Sidovinsten Dubbelchansen: 2152-50118, 2152-20120, 2151-50119, 5153-50119
 • Plusvinsten (50.000 kr): 2125-20013, 2138-16262, 2120-52165, 2183-53996
 • Julklappar (15.000 kr á Smycken, Radio & TV, Mat): 2148-29994, 2074-41851, 2077-53427
 • Opel Vectra GL: ***7-22717
 • Saab 9000 CSE: ***5-16395
 • Superchansen: 2075-43418
 • Sidovinsten Superchansen: 2075-43417, 2075-43419, 2074-43418, 2076-43418
 • Saab 900: ***0-47626, ***4-54892
 • 100.000 kr: ***6-42949

Bingo

Ettans Bingo

71, 73, 22, 12, 17, 61, 58, 18, 56, 57, 21, 65, 01, 45, 32, 26, 54, 25, 07, 11, 20, 30

Tvåans Bingo

51, 56, 11, 25, 61, 65, 30, 10, 62, 19, 39, 48, 23, 02, 44, 68, 49, 18, 29, 01, 03

Treans Bingo

En rad

51, 56, 11, 25, 61, 65, 30, 10, 62, 19, 39, 48, 23, 02, 44, 68, 49, 18, 29, 01, 03

Två rader

17, 41, 24, 48, 18, 12, 05, 13, 21, 44, 08, 62, 45, 50, 30, 09


Säsong 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Avsnitt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Medverkande Arvingarna Barbados Berth Idoffs Carl XVI Gustav Christer Sjögren Christina Lindberg Fernandoz Fredrik Ohlsson Grönwalls Göran Lindberg Göran Lindbergs orkester Göteborgs domkyrkas gosskör Hasse Andersson Helene & gänget Ingemar Grahn Jesper Blomqvist Kikki Danielsson Kim Strandberg Lars Roos Legatokören Lennart Olsson Martinez Matz Bladhs Pontus Kåmark Roosarna Siw Malmkvist Stefan Arwidson Streaplers Sven Slätengren Sven-Ingvars Thor Görans Thorleifs Umberto Marcato Valentions Vikingarna
Spel 25.000 kr med chans på 300.000 kr Adventskalender Bingo Bensinhjulet Dubbelchansen Ettans bingo Guldchansen Hästen Föreningsdraget Jul-hjulet Hemlig Låda Lyckonummer Lyckotavla Resehjulet Stegen Superchansen Treans bingo Turnan Tvåans bingo Återvinsten Våra lyckonummer 20.000 kr med chans på 200.000 kr