Guldchansen

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Guldchansen
Guldchansen.jpg
Guldchansen2.jpg
Guldchansen0.jpg
Första avsnittSäsong 5

Guldchansen var ett extra spel där man skickade en del av lotten och hoppades bli dragen. Första versionen lanserades i säsong 5 och bestod av siffrorna 1-9 vara en innehöll en högvinst. Spelaren fick då välja tre siffror och vann det som döljde sig bakom vinsten. Från säsong 12 får spelaren välja två siffror. Från säsong 7 fanns möjligheten att få Guldchansen för spelaren vilket innebär att den vann alla vinster bakom siffrorna. Högvinsten bestod av ett belopp bensin som varierade för varje program.

I säsong 11 bestod spelet av siffrorna 1-9, spelaren får välja bland två siffror. Spelaren har 5000 kr i bensin, bakom två finns resor, bakom en finns Guldchansen som ger spelaren 60.000 kr i bensin och de två resorna bakom övriga finns siffrorna 1, 2, 3 och 4. Varje siffra är värt 5.000 kr i bensin, det fanns 1 stycken med siffran 1, två med siffran 2, två med siffran 2 och en med siffran 4. Spelaren får vinsten i de två siffrorna som den valde.

Efter några avsnitt under säsong 11 i la man till bokstaven A, B och C. Telefonören fick då efter de valda siffrorna välja en av bokstäverna som innehöll presentkort på bensin i varierande belopp. Man fick då bara välja två av siffrorna mellan 1-9 som innehåller olika vinster, vara en var Guldchansen.


Talongen

Mellan säsong 5 och säsong 8 drogs även en person i turnan som vann samma vinster som guldchansvinnaren. I säsong 9 drar man sju vinnare från guldchansen i Vann du på Bingolotto? som vinner en av vinsterna som finns i guldchansen. Guldchansen och högvinsten vinner lottas inte upp bland dessa personer. Från säsong 17 drars en i guldchansen som vinner tre av nio bestämda vinster istället. I säsong 18 vann en ur guldchansen en av fyra vinster, vinsten avgjordes genom den färgen som man spelade i Pumpen. Från säsong 19 vinner en samma vinst som den som får spela om bensinpengar.