Stegen

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stegen
Första avsnittAvsnitt 01.01

Stegen är ett spel som man kan få spela som döljer sig bakom en av lådorna under flera säsonger. Stegen introducerades i premiärprogrammet.

Spelregler

Säsong 1 - Säsong 10

Stegen bestod av fyra nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i en av dessa finns en nit som stoppar spelet, i den andra finns en vinst. Lyckas spelaren välja rätt får den välja mellan bokstävera D, E och F där det finns två nitar och en vinst, därefter G, H, I och J där det finns en bil och tre nitar. Mellan säsong 5 och säsong 10 ringde även programledaren upp en i turnan som också fick spela Stegen med chans på samma vinster. Om man gissar fel bland bokstäverna B och C i säsong 9 får man gissa vad som finns bakom en av lådorna och vinner den vinsten om man gissar rätt på dess innehåll.

Bildgalleri

Säsong 11 -

Stegen bestod av fem nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, båda innehåller en vinst. Lyckas spelaren välja rätt får den välja mellan bokstävera D, E och F där det finns en nit och två vinster, därefter G, H, I och J där det finns två vinster och två nitar. Sista steget bestod av bokstäverna, K, L, M, N och O. Bakom två finns en bil och bakom tre nitar.

Bildgalleri

Säsong 41-

Först väljer spelaren en av bokstäverna A, B, C, D och E bakom en av de finns en nit och bakom övriga en vinst. Svara man fel stoppas spelet, svarar man rätt väljer man bland F, G, H och I och bakom en är det nit och övriga är vinster. Svara man fel stoppas spelet. Därefter väljer man mellan J, K och L och bakom en är det nit och övriga ger en vinst. Därefter väljer man mellan M och N. Bakom en är det vinst bakom den andra en nit.

Bildgalleri

Säsong 46

Stegen bestod av fyra nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i båda finns det vinster i olika värden, Därefter får den välja mellan bokstäverna D, E och F där det finns en nit och två vinster, därefter G, H, I och J där det finns två vinster och två nitar.

Säsong 47-

Stegen säsong 47.jpg

Från och med säsong 47 har stegen ett nytt utseende. Bokstäverna har olika färger på de olika stegen: A är röd, B-C är blå, D-F är rosa, G-J är gul och K-O är grön. Stegen består av fem nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i båda finns det vinster i olika värden, Därefter får den välja mellan bokstäverna D, E och F där det finns en nit och två vinster, därefter G, H, I och J där det finns två vinster och två nitar och till sist får den välja mellan K, L, M, N och O där finns det tre nitar och två vinster varav en är en ny Volkswagen.

Säsong 51-

I avsnitt 51.08 var niten värt 100.000 kr. I sista nivån fanns det en Volkswagen TSI 110 och fyra på 75.000 kr.

Säsong 65-

Stegen säsong 65.jpg

Stegen bestod av fem nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i båda finns det vinster i olika värden, Därefter får den välja mellan bokstäverna D, E och F där det finns vinster i olika värden, därefter G, H, I och J där finns det tre vinster och en nit som stoppar spelet, därefter K, L, M, N och O där det finns fyra vinster och två nitar. Bakom en av dem finns Volkswagen id.4 som högvinst.