Zesam/Avsnitt 01.01

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Avsnitt 01.01
Zesam1.jpg
Sändningsdatum7 juni 1997
Sändningstid20.00-20.25
20.30-21.10
ProgramledareLasse Kronér
GästerJörgen Mörnbäck
Niklas Strömstedt
Statens kontrollantBörje Karlsson
TV-kanalTV4
Tittarsiffror(enligt MMS)960 000
Kronologi
Zesam/Avsnitt 01.01
Zesam/Avsnitt 01.02
Titta på avsnittet

Zesam Avsnitt 01.01 hade Lasse Kronér som programledare. Det sändes 7 juni 1997, gäst var Niklas Strömstedt och Jörgen Mörnbäck medverkade i videoinslag. Detta var det första avsnittet av Zesam.

Akter

Akt 1

Sponsorvinjett och vinjett spelas upp. Lasse välkomnar till programmet och välkomnar grottvinnaren och husbandet, Bandmaskinen. Lasse pratar med Bandmaskinen och ett videoklipp om spelet fungerar visas. Lasse startar tärningen och videoklipp vad man vinner på smaragdspelet spela upp och kör sen smaragdspelet med gröna kuben. Lasse visar första magiska koden efter tre riktningar och fortsätter sen med kuben. Lasse berättar hur stjärnorna fungerar och visar man kan vinna på dem. Lasse pratar med en telefonör men får inte kontakt med någon och visar hur Zesamjakten fungerar och videoklipp vad man kan vinna spelas upp. Lasse pratar med en telefonör men har inte kontakt ännu med någon och visar hur man fyller i Zesamjakten på lotten och pratar med en telefonör som vinner Kryssning. Thomas berättar vad man vinner. Lasse startar rubinspelet med röda kuben, videoklipp vad man vinner spelas upp. Lasse visar andra magiska koden efter tre riktningar och fortsätter sen med kuben. Lasse pratar med en telefonör som vinner en tvättmaskin. Thomas berättar vad man vinner. Lasse startar diamantspelet med blåa kuben, videoklipp vad man vinner spelas upp. Lasse visar den tredje magiska koden efter tre riktningar och fortsätter sen med kuben. Lasse berättar sen hur man hämtar visnterna. Lasse pratar med en telefonör som vinner en cykel. Thomas berättar om cykeln. Lasse berättar påminner om Zesamjakten och visar vart övriga låg. Lasse lottar ut 1000 kr på glas och porslin på lottnummer fem gånger. Lasse lottar ut den Magiska lampan på serie och lottnummer för nästa vecka. Lasse berättar att det blir paus nu.

Akt 2

Lasse välkomnar tillbaka och berättar att de kör tvåan nu och kör tärningen och därefter smaragdspelet med gröna kuben. videoklipp vad man vinner spelas upp. Lasse visar fjärde magiska koden efter tre riktningar och fortsätter sen med kuben. Lasse berättar hur stjärnorna fungerar och videoklipp vad man kan vinna. Lasse pratar med telefonörer och berättar att nu man kan vinna resor som presenteras av Jörgen Mörnbäck som härmar folk i videoklipp. Lasse visar vad allt finns i några sekunder. Telefonören vinner en resa till Spanien och Thomas berättar vad man vinner. Lasse påminner att fylla i Zesamjakten på lotten och Niklas Strömstedt sjunger. Lasse snackar med Niklas. Lasse lottar ut 1000 kr på guld och smycken på fem lottnummer. Lasse startar rubinspelet med röda kuben, videoklipp vad ma vinner spelas upp. Lasse kör den femte magiska koden efter tre riktningar och fortsätter sen med kuben. Lasse berättar att det inte har någon telefonför just nu då de har ont om i tid så den får välja själv en resa. Lasse startar dimantspelet med blåa kuben, videoklipp vad man vinner spelas upp. Lasse berättar hur man rättar lotten. Lasse pratar med telefonörer och visar sista magiska koden och telefonfören spelar och vinner Vinresa i Frankrike. Thomas berättar vad man vinner. Lasse visar hur man skickar in Zesamjakten. Lasse pratar med en som fått fram magiska koden. Telefonfören berättar att 153678 är koden. Lasse ger honom en resa till Mallorca. Lasse lottar ut på serie och lottnummer den som får spela Zesamgrottan nästa vecka. Lasse välkomnar spelaren som ska spela Zesamgrottan och Lasse visar vad man kan vinna. Lasse berättar att Börje Karlsson är kontrollanten och de kör spelet. De säger Zesam och går in. Spelaren vinner Badmaskin innan han får rövaren. Lasse ger honom 100.000 kr och tackar för kvällen och berätttar vilka som kommer då. Sluttext visar och vinjetter spelas upp.

Spelen

Omgång 1

1 Tvättmaskin
2 Kryssning
3 Cykel
4 Weekend i Sverige
5 Takbox
6 Cykel
7 Kryssning
8 Tvättmaskin
9 Trädgårdsmöbler
10 Weekend i Sverige
11 Soffa
12 Mobiltelefon
13 Takbox
14 Soffa
15 Mobiltelefon
16 Trädgårdsmöbler

Omgång 2

1 Vinresa i Frankrike
2 Dyksafari i Röda havet
3 London
4 Egypten
5 Vinresa i Frankrike
6 Cypern
7 London
8 Safari i Afrika
9 Spanien
10 Safari i Afrika
11 Egypten
12 Island
13 Cypern
14 Spanien
15 Dyksafari i Röda havet
16 Island

Dragningslista

  • Glas och Porslin: ****-10146, ****-16731, ****-15851, ****-16277, ****-19323
  • Magiska lampan: 0045-12213
  • Guld och Smycken: ****-14318, ****-17336, ****-18302, ****-13823, ****-11059
  • Zesamgrottan: 0005-17290

Bricka 1

  • Startsymbol: Spade

Smaragdspelet

↘↗→→↗↗

Rubinspelet

↘→→↘↗↘

Diamantspelet

→↗↗↗→↘

Bricka 2

  • Startsymbol: Hacka

Smaragdspelet

↗↗→→↘↗

Rubinspelet

→↘↘→↗→

Diamantspelet

↘↗↗→↘↗