Bakom BingoLotto (1995)

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bakom BingoLotto
Bakom BingoLotto 1995.jpg
Sändningsdatum26 augusti 1995
Sändningstid18.30-19.30
ProgramledareLeif "Loket" Olsson
GästerArvingarna
Barbados
Lars Westman
Lasse Berghagen
Lotta Engberg
Sten Nilsson
Sven-Ingvars
Tony Eriksson
TV-kanalTV4
Tittarsiffror(enligt MMS)276 000
Titta på avsnittet

Bakom BingoLotto var ett program där man summerade de tidigare säsongen och blickade framåt. Man fick även en kort inblick av bakom kulliserna. Bosse Carlsson var intervjuvare. Barbados, Sven-Ingvars, Lotta Engberg, Lars Westman, Tony Eriksson, Sten Nilsson, Arvingarna och Lasse Berghagen sjöng från repriser samt kontrollanten Ingemar Fredholm intervjuvades.

Handling

Loket berättar vad som händer nästa vecka och vilken succé programmet är. Bilder från premiärsändningen visas där Spotlight sjunger och Loket välkomnar tittarna och drog nummer 9 där det var Servis, nummer 1 med Jeans och Loket berättar om Bilchansen. Loket berättar hur han mindes vad som hände efter programmet. Loket berättar de säljer tre miljoner brickor varje vecka nu för tiden och bilder från tryckeriet visas från Idrottens tryckeri men berättar att fler används också. Ingemar Fredholm berättar vad han gör och man visar när han gör en kontroll av returen. Loket berättar att man får 11-13 kronor per lott som nu kostar 25 kr. Besök hos IK Sävehof och Östersunds fallskärmsklubb samt Remsle ULF visas där man snackar med medlemmar. Loket berättar att det 11500 föreningar och om musiken i programmet. Arvingarna spelar. Loket berättar att de kör lokalt på måndagar och att Arvingarna varit med en gång där och tre gånger i stora programmet. Loket berättar om Miljöstiftelsen och att de i november förra året startade Återvinsten. Ett videoinslag inför sändningen visas från studion innan sändning och bussresor till programmet och bilder under sändningen.

Bilder från när Loket pratar med en telefonör från tidigare sändning då den får nummer 12 med Italiensk matglädje och nummer 6 och 11 med Kattmat. Loket berättar om telefonörerna och berättar om då han ringde upp på påskafton 1992 och videoinslag visas om den. Videoklipp från Guldchansen visas då han ringde upp en. Pontus välkomnar till programmet och Loket berättar kort om honom. Loket går till Bosse Carlsson som frågar i Stockholm om man spelar Bingolotto. Loket berättar om Bingoberra och Lasse Berghagen då han sjöng visas. Loket står vid SuperChansen och visar klippet när rekordet kom. Vinnaren Eva intervjuvas. Loket berättar om kritiken som finns och historien om en rättegång. Sven-Ingvars, Lotta Engberg, Lars Westman, Tony Eriksson och Sten Nilsson sjunger. Loket berättar vilka som kommer i höst och står med en docka och berättar om vinnaren Johan och videoinslag om det och han interjuvas. Loket berättar om andra smålänningar som var systrar och som intervjuvas, de vann hästen.

Loket berättar om tavlorna och visar ett klipp när han pratade men en som vann den gröna tavlan och en annan som fick Dagens resor. Ett videoinslag från veckan efter visas när de fick resorna och vinnaren intervjuvas. Barbados sjunger och de intervjuvas och bilder från utanför studion när de spelar visas. Loket berättar om ett samtal då han ringde upp en som fick guldchansen och det visas. Loket berättar om Dubbel chansen och hur man spelar det och berättar när man startar igen. Loket berättar att Evelina kommer presentera nästa vecka istället för Pontus. Ett videoklipp där hon sjunger visas. Sluttext rullar och produktionsvinjett spelas upp.