BingoLottoWiki:Uppesittar 2013/FAQ

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

FAQ

Här finns svaret på vanliga frågor som kan komma under uppesittarkvällen. Uppesittarkvällen kommer sändas mellan 19.30-00.05 i TV4 och TV4 Play den 23 december. Programledare är Marie Serneholt och av Ingvar Oldsberg. Gäster är Edward Blom, Björn Ranelid och Jesper Rönndalh. Musikgäster är Gunhild Carling, Elisa, Anton Ewald, Rickard Söderberg, Jill Johnson och Det Vet Du.

Hittar du inte svaret på dina fråga får du bäst hjälp genom att kontakta BingoLotto på

Var köper jag Bingolotter?

En bingolott kostar 50 kr, BingoLotter kan man köpa av föreningarna som har sina egna platser för att sälja lotterna. Du kan också köpa lotterna i ett antal spelbutiker. På denna länk kan man söka efter spelbutiker som säljer Bingolotter. Det finns digitala lotter som man kan köpa, dessa köper du på denna länk eller genom att skicka ett SMS till 72030 med texten Bingolotto Personnummer (tex Bingolotto 5501016789). Ett SMS kostar 50 kr.

För att köpa via SMS används WyWallet. För att köpa lotter via hemsidan krävs ett spelkonto vilket är gratis att skaffa och görs via denna länk Köper du en lott via SMS skapas ett spelkonto om du har inget, instruktioner hur man aktiverar det får man i ett svars-SMS.

För att köpa lotter via hemsidan måste man ha pengar på spelkontot, för att sätta in pengar besöker du denna länk.

Digitala lotter kan man spela i webbläsaren eller skriva ut som en PDF genom att besöka denna länk.

Man kan också ladda ner BingoLottos app för Android och iOS. För ladda ner appen för Android besöker du Google Play för iOS besöker du iTunes Store

Hur spelar man med BingoLotto?

Bingolotten består av ett bingospel och ett dragningsnummer. Bingospelen heter Spel 1, 2, 3 och 4. Spel 1 är den lila, spel 2 är den bruna, spel 3 den gröna och spel 4 den röda brickan. Under programmet spelar man en bingobricka i taget. Får man en vågrätt rad vinner man vinsten som står på den vinnande raden på spelbrickan. Dragningsnumret består av ett serie och lottnummer. På papperslotter finns på första sidan under skrapfältet med texten "Skrapa denna ruta för ditt serie- och lottnummer" om du har en digitallott. Har du en digital lott står det på lotten.

Telefonitävlingar

Får man bingo kan man under bingospelet och ett par minuter efter bingospelet är avslutat kan man ringa från ett svenskt telefonabonnemang och befinner sig i Sverige till 099-432 32, ett fåtal som ringer in kommer in till programmet och får spela Färgfemman. Varje samtal kostar 4.95kr+trafikavgift. Det finns också andra inringningsmoment i programmet, dessa kostar 9.90 kr+trafikavgift per samtal. Ibland måste man ha rätt slutsiffra på lotten, ibland kan alla som har en lott ringa. Dessa inringningar äger rum under en längre tid och ett antal som ringer in kommer in och får lämna sina uppgifter. Efter telefonslussen stängts dras en eller flertal av dessa som blir vinnare av vinsten. Kan du inte ringa in så är detta för det är blockerat av din telefonoperatör för det abonnemanget du ringer ifrån.

Hur rättar jag lotten?

Du kan rätta lotten på denna länk efter att programmet är avslutat. Har du en digital lott lottar rättar du på denna länk Har man vunnit 1000 kr eller mer skickar man in lotten till BingoLotto till adressen som står på första sidan. Lägre vinster hämtas ut i butiker som säljer Bingolotter. Vinster på digitala lotter hämtas på spelkontot för bingolotto.se

Vill du föra över vinster från digitala lotter till ditt bankkonto besöker du denna länk

Vad är dubbellott?

En dubbellott kostar 100 kr mot en enkel lott som kostar 50 kr. En dubbellott ger samma vinst två gånger men ökar inte vinstchansen. Som exempel ger lotten dig 200 kr vid en vinst på 100 kr.

Hur spelar man Färgfemman?

Färgfemman besår av ett antal nummer. Bakom varje nummer finns en vinst och en bakgrundsfärg. Får man en och samma bakgrundsfärger två gånger tar spelet slut och man vinner vinsterna man samlat ihop tills man fick samma färg två gånger. Får men en miljon kronor tar spelet också slut eller man får fem olika färger. Man får inte använda samma nummer som en annan spelare vunnit på men man kan ta ett nummer som en annan spelare förlorat på.