Lokets Bästa!

Från BingoLottoWiki
Version från den 2 januari 2013 kl. 23.18 av AleWi (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

För TV4-versionen, se Lokets Bästa (TV4)

Lokets Bästa
Loketsbästa.jpg
ProgramledareLeif "Loket" Olsson
FormatVHS
År1998
Titta på avsnittet

Lokets Bästa är en videofilm på VHS med "De roligaste samtalen och händelserna ur BingoLotto", en kortare version sändes i TV4. Ljudet är inspelat i Stereo HIFI och producerad av GE Television AB. Ansvarig utgivare är Gert Eklund.

Beskrivning

Mycket får man höra som programledare, särskilt i direktsändning. Vissa förstår inte att det verkligen är Loket som ringt upp, andra blir totalt överraskande när de kommer fram på telefon till studion. Någon blir överlycklig för en årskonsumtion kattmat, någon annan hade föredragit kontanter... En lördagskväll med BingoLotto bäddar för oväntande och spektulära samtal och händelser, härlig musik och duktiga artister. Det här är en samling godbitar - Lokets bästa. Sedan starten i TV4 oktober 1991 har BingoLotto givit det svenska föreningslivet närmare 7 miljarder kronor. I snitt följer 1,5 miljoner människor BingoLotto i TV4 varje lördag och programmet har bl. a. gjort fler än 260 svenskar till miljonärer.

Akter

Loket står med Flamingokvintetten och sjunger och vinjetten startar. Loket pratar med en telefonör och Robin, 5 år svarar. Loket frågar efter mamma och Robin hämtar henne och svarar att hon inte är hemma. Robin berättar att pappa är på toa. Robin berättar att han talar med morfar och Loket berättar att det faktiskt är bingoberra han talar med. Loket fortsätter tala med Robin. Robin lämnar senare över till pappan och Loket pratar med pappan.

Loket pratar om videon och bilder visas från studion. Loket berättar om att de kört tre studior tidigare. Premiärprogrammet från oktober 1989 visas, program 4. Spotlight spelar sin vinjett. Loket ringer upp en och frågar efter vinnaren och den som svarar undrar vem det är. Loket pratar med vinnaren och berättar att det är Loket som ringer och berättar att de ska spela ett-tu-tre.

Loket drar en i turnan för att spela ICA-hjulet men är osäker på numret. Loket pratar med telefonören och frun svarar. Loket väntar på att mannen kommer till telefonen och musik spelas. En man svarar som berättar att han tittade på annan kanal. Loket pratar med en telefonör och frågar hur han tycker att hans hår ser ut och telefonören undrar vem det är som väljer nummer 5. Loket öppnar lucka 1 och ping-pong bollar ramlar ut och berättar att han vunnit 10.000 pinp-pong bollar. Loket ringer upp i guldchansen och söker en kvinna och mannen i telefon berättar att hon inte är hemma och vet inte vem han eller hon är. Mannen kommer sen ihåg att det är frun och hon är inte hemma utan bortrest till Boden. Loket pratar med mannen och låt honom välja tre nummer mellan 1 och 9 och berättar att högvinsten är 10.000 kr. Mannen väljer 2 och vinner en fri hyrbil i en vecka, därefter väljer sju som är en stor takbox och nummer 5 som är 2000 kr i bensin. Loket berättar sen vad vinnaren vinner.

Loket berättar om samtalen och det finns nöjda och berättar en historia om hur en pojke som vars pappa vann 100 kr och berättar om en till historia och att det är från lokala sändningen. Spelaren får spela Bilhjulet och vill inte vinna bilen men vann den och säger att han hellre tar pengar. Loket försöker göra en bra bilaffär. Nummer 6 öppnas och det är kattmat och telefonören berättar att den har nio katter. Nummer 11 och det är kattmat och Loket berättar att han vunnit 25 katter och 50 burkar kattmat.

Loket spelar Torgspelet och öppnar 56, Dr. Fries torg (blå) därefter 60, Kyrkbytorget (grön), därefter 44 men Loket försöker få telefonören att byta och den väljer 4, därefter upprepar sig proceduren med 70 och därefter 9 som är Vårvärderstorget (röd). Nummer 15 väljes och där var Dr. Freis torg (blå) igen. Lasse Berghagen & Kellys sjunger från 1995 och Bingoberra dyker upp flera gånger i bild. Nummer 14 väljs och det är finska piroger och telefonören berättar att den inte gillar piroger och men uppskattar Mikrovågsugnen som Loket berättar att hon också vinner.

Loket berättar att piroger och bildäck har gått för en telefonör som svarar att han inte vill ha något. Dubbel Jackpot från oktober 1997 spelas där man snurrar från Dubbel Jacken och vinner Jackpoten. Loket kör Personnummerdraget och snackar med Viktor i en telefonör och snurrar fram 300 kronor till honom.

Loket pratar med en telefonör som inte svarade i början, hon svarar sen och Loket snackar med henne och berättar att hon gör massor av saker på dagarna och säger att hon fixat ögat idag. Efter lång tid väljer hon nummer 4 och vinner kaffe. Elisabeth Andreassen från 1998 sjunger och dansar med Loket. Loket ringer upp en med en ödessynonin spelar från maj 1994. Frun svarar och ber honom vänta på mannen. Mannenpratar med Loket och berättar att han diskar och tittar på TV. Loket berättar att han vunnit Guldchansen och högvinsten är 10.000 kr bensin. Loket berättar att han kan ta tre och Johannes väljer nummer 3 som är motorgräsklippare, sen nummer 5 som är bensin 2000 kr och nummer 6 som är bensin för 2000 kr. Loket frågar om det gick bra med gräsklipparna och ger honom få allting eftersom det är sista programmet och vinner då också högvinsten, bilstereo med CD-spelare, 4 st sommardäck till personbil, hyrbil en vecka, 2000 liter villaolja och en gasolgrill och frågar om han är nöjd och det är han.

Loket berättar om guldchansen i förra programmet och berättar att han är studio och han visas i bild. Loket berättar om att det är vanligt att man inte vem som ringer. Loket ringer upp en i guldchansen och söker frun men mannen som svarar är mystisk. Loket berättar att han ringer från Sveriges populäraste TV-program men mannen vet inte vet det är.

Loket ringer upp en kvinna som svarade Loket men söker en man. Loket ringer upp en telefonör som kollar på Ishockyen på måndagkvällen men kommer ihåg att det är Bingolotto idag. Loket ringer upp en i Lådchansen och pratar med vinnaren och frågar om han kollar på TV, men det gör han inte. Telefonören vet inte att Bingolotto går nu och mannen sätter på TVn och kommer tillbaka efter två minuter. Flamingokvintetten från 1997 spelar, därefter spelar Streaplers från samma år. Från Februari 1992 spelar Arvingarnas TV-debut. Från november 1997 spelar de sen. Loket ringer upp en telefonör som berättar att den tittar på Ögonvittnet men Loket tycker det är konstigt att hon vet att det är måndag idag. Loket ringer upp i Guldchansen men det står fel telefonnummer och provar ringa igen och gnäller på att vinnaren att den skrivit fel nummer. Loket ringer upp en vinnare och berättar vad hon vunnit men hon är osäker på att det är Loket. Loket ringer upp en som får spela Jackpot och spelaren är fotfarande osäker om det är Loket efter samtalet.

Lotta pratar med en telefonör som berättar att hon väntar på att filmen börjar på TV4 och tittar på ettan. Loket ringer upp en i guldchansen från oktober 1998 men kommer till ringde fel men sen rätt och pratar med spelaren som inte vet vem som ringer men tror inte att Loket ringer då han berättar att han ringer honom. Spareln frågar om han ska lägga på luren men Loket hindrar honom. Sven-Ingvars, Lotta Engberg, Sten Nilsson, Lars Westman och Tony Eriksson från 1994 spelar.

Loket pratar med en telefonör som ville ha Hästen och ger upp. Loket berättar om hästen. Loket pratar med en vinnare som väljer G. och nummer 4 och Loket pratar med honom som vinner Hästen och berättar om förra veckans häst som blev oplacerad och gav 5000 kr. Loket berättar att han kan vinna 115.000 kr och visar hästen Tius Tooz och kan vinna 165.000 kr men han vill inte åka till Stockholm. Bilder från när vinnaren kom till Solvalla visas och Loket berättar att han åkte tåg för första gången och att han vann jackpoten. En telefonör väljer nummer 7 och Loket snackar med tjejen som vinner Hästen. Loket berättar att hon kan vinna 150.000 kr och jackpoten är 90.000 kr och ger Loket en kram i Solvalla. Loket berättar att hästen vann. Thorleifs från 1997 spelar. Pontus välkomnar programmet och Loket berättar om Pontus och presenterar Evelina som presenterar programmet. Eveilna sjunger sen. Loket pratar med en telefonör som säger att han heter Svea, Loket väljer bokstaven N. Loket frågar igen vad han heter och svarar att han heter Herman. Nummer 12 väljs och det är en radiostyrd bil som kommer in i studion och Loket berättar att det är från Toyota. Nummer 13 väljs och det är en radiostyrd bil som kommer in i studion och Loket berättar att den är från Toyota.

Loket ringer upp en i Lådchansen och söker frun och maken svarar att hon jobbar. Han berättar att han inte sett programmet och Loket snurrar nummer 9 och han väljer Kranar för kök och badrum och det är rätt. Loket ska snurra på hjulet men en tant i form av Siw Malmqvist kommer in och bråkar med Loket. Loket undrar vem det var. Loket drar en och drar Philip och Daniel men har svårt att läsa namnet. Loket snurrar Torghjulet men hjulet fastnar.

Loket öppnar julklapp nummer 3 som är en mikrovågsugn. Loket snurrar Resehjulet men eftersom den inte har något stopp så väljer han Resechansen. Lena Philipsson sjunger från 1998 och Loket dansar på scenen och kysser henne. Loket ringer upp i Guldchansen och söker en fru och barnet svarar. Loket öppnar nummer 1 som är Livsmedel och berättar att det är i Hjällbo Centrum. Telefonören berättar att han har en tjej där och Loket snackar med honom.

En telefonör väljer nummer 5 som berättar att han hade två rätt på hästarna idag och vinner Glasögon och säger att han har elva i familjen. Loket berättar att han kan få två par om de är fyra eller färre och berättar att han vinner en resa till Italien men han ville hellre åka till Thailand. Vikingarna spelar från 1995. Loket går till hjulen och välkomnar den enda spelaren, men det står fel i Lokets papper på namnet. Loket tackar för att de tittat och berättar om alla miljonärer. Jan Malmsjö sjunger från 1996. De spelar på Super Chansen och stannar på ½ miljon, klöver, 2 miljoner klöver, 2 miljoner klöver, ½ miljon klöver, 3 miljoner klöver, 3 miljoner klöver, 1 miljon klöver, 2 miljoner klöver och 1 miljon. Loket tackar för kvällen och vinjetten GE Television visas.

En information där GE Television tackar alla medvetrkade och uppgifter om musikinslagen kan fås på bergäran meddelas.